Підписаний главою Кремля указ також передбачає, що в РФ знову з'являються Ленінградський та Московський військові округи.

Голова правлячого режиму РФ володимир путін підписав указ Про військово-адміністративний поділ. Документ передбачає, що в Росії знову з'являються Ленінградський та Московський військові округи, а тимчасово окуповані Росією території України віднесено до так званого Південного військового округу. Про це повідомляє російське опозиційне видання Медуза в понеділок, 26 лютого.

Ленінградський військовий округ визначено в адміністративних межах республік Карелія та Комі, Архангельської, Вологодської, Калінінградської, Ленінградської, Мурманської, Новгородської та Псковської областей, Ненецького автономного округу та Санкт-Петербурга.

Водночас до Московського військового округу віднесено території Білгородської, Брянської, Володимирської, Воронезької, Іванівської, Калузької, Костромської, Курської, Липецької, Московської, Нижегородської, Орловської, Рязанської, Смоленської, Тамбовської, Тверської, Тульської та Ярославської областей, а також Москви.