Трамп різко розкритикував вибір своїх однопартійців, після чого ті відмовилися підтримувати Тома Эммера, за якого проголосували лише за кілька годин до того.

Конгресмен-республіканець Том Эммер вибув з перегонів за посаду спікера Палати представників Конгресу США лише через кілька годин після того, як був затверджений республіканською більшістю. Про це у вівторок, 24 жовтня, повідомляє низка американських ЗМІ.

Так, CNN повідомляє, що проти кандидатури Еммера публічно виступив експрезидент Дональд Трамп. Крім того, за даними каналу, команда Трампа телефонувала членам Республіканської партії і закликала їх виступити проти Еммера.

Також повідомляється, що Трамп у соцмережі різко висловився про обрання Еммера кандидатом від республіканців на посаду спікера. Він назвавши його "глобалістом RINO" - скорочення від "республіканець лише за назвою" - чиє підвищення було б "трагічною помилкою".

Тhe Hill зазначає,що Еммер зняв своє ім'я з балотування після того, як низка республіканців дали зрозуміти, що не підтримають його в Палаті представників, що унеможливить отримання достатньої кількості голосів на загальному голосуванні у Палаті представників.