Близько десяти тисяч ізраїльтян приєдналися до маршу протесту проти судової реформи. Демонстранти вже третій день йдуть із Тель-Авіва до Єрусалима, повідомляє російська служба Радіо Свобода, передає УНН.

Колона з національними прапорами, що рушила з Тель-Авіва, розтяглася вздовж основного ізраїльського шосе на чотири кілометри. Висока температура повітря, близька до 35°C, та відстань понад 60 км між містами ускладнили їхню подорож за маршрутом.

Протестувальники планують дійти до Єрусалима ввечері в суботу, 22 липня, де мають намір розмістити намети поблизу будівлі Кнесету - ізраїльського парламенту, протягом розгляду питання щодо судової реформи. Очікується, що голосування з цього питання відбудеться на початку наступного тижня, згідно з The Times of Israel.

Масові протести продовжуються в Ізраїлі у зв'язку з планами влади реорганізувати судову систему країни. У липні вже відбулися багатотисячні демонстрації та страйки, а понад тисячу резервістів в армії заявили про свою готовність припинити службу.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху та його союзники з ультранаціоналістичних та ультраортодоксальних партій стверджують, що реформа необхідна для обмеження "надмірних" повноважень суддів. У той же час противники реформи вважають, що це може призвести до зниження судового контролю над рішеннями уряду та підірвати незалежність судової системи.