У МВС Грузії повідомили про затримання 133 осіб за два дні акції у Тбілісі проти законопроекту про "іноагентів", ухваленого парламентом країни у першому читанні.

У заяві апарату парламенту Грузії, яку наводять грузинські ЗМІ, вказано, що під час протестів було завдано шкоди будівлі та інфраструктурі парламенту, у зв'язку з цим цього тижня пленарні засідання не проводитимуться для оцінки збитків, пише УНН.

"Співробітники МВС у результаті проведених 7-8 березня поточного року оперативних та слідчих заходів затримали 133 особи за фактами правопорушень, які мали місце під час акції біля парламенту, зокрема – за фактом нападу на поліцейського одну особу затримано за статтею 353 (I) Кримінального кодексу Грузії, а 133 особи взято під варту відповідно до статей 166 та 173 Кодексу про адміністративні правопорушення", - ідеться у повідомленні МВС країни.

За даними МВС країни, напередодні у результаті силових дій мітингувальників до 10 співробітників МВС отримали поранення різного ступеня. Також постраждали і мітингувальники.

При цьому у будівлю парламенту Грузії буде введено режим обмеженого доступу, який застосовуватиметься до всіх відвідувачів, акредитованих ЗМІ та членів парламенту, ідеться у заяві апарату парламенту Грузії. За їхніми даними, пленарні засідання цього тижня не проводитимуться.

"7-8 березня внаслідок насильницьких дій частини громадян, які зібралися біля палацу парламенту Грузії, будівлі та інфраструктурі парламенту було завдано шкоди", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, офіс парламенту Грузії пропустить до будівлі лише тих співробітників офісу, які мають брати участь в описі пошкоджень та відновлення.

"Пленарні засідання цього тижня не проводитимуться, щоб уникнути заподіяння шкоди інфраструктурі та ризикам для здоров'я людей, які перебувають у будівлі", - сказано у повідомленні.

Сутички між протестувальниками та правоохоронцями сталися після того, як 7 березня увечері парламент Грузії у прискореному режимі затвердив у першому читанні законопроект «Про прозорість іноземного впливу». Поліція використала проти демонстрантів перцевий спрей, водомети та інші спецзасоби.