Засновник пвк "вагнер" євгеній пригожин, якого у росії уже звинуватили у "заколоті", заявив про збиття трьох військових вертольотів у відео, оприлюдненому у суботу російськими телеграм-каналами зі спілкування із заступником міністра оборони рф юнус-беком євкуровим та генералом рф володимиром алексєєвим, який напередодні закликав чвк "вагнер" зупинитися, передає УНН.

Під час бесіди він повідомив, що чвк збили три військові гелікоптери, і звинуватив військових в ударі по автобусу з мирними людьми.

"Збили, третій уже, і зіб'ємо всі, якщо ви будете їх посилати", - сказав пригожин.

Тим часом росЗМІ повідомляють, що в павлівському районі воронезької області впав вертоліт, уламки, що горять, впали на полі, через це сталося загоряння. Причини падіння поки що невідомі.

Також у Telegram-каналах, пов'язаних із пригожиним, було опубліковано його відеозвернення, записане зі штабу південного військового округу в ростові-на-дону. "Ми знаходимося в штабі. 7 годин 30 хвилин ранку. Під контролем військові об'єкти ростова, у тому числі аеродром. Літаки, які йдуть для бойової роботи, йдуть штатно, проблем ніяких немає. Санітарні борти йдуть, проблем немає", - вказав він.

Він сказав, що "все, що ми робимо, це взяли під контроль, щоб штурмова авіація не завдавала ударів по нас".

Генпрокуратура рф 23 червня оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника пвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина та вжити заходів для його затримання.