Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин відмовився скласти зброю "на вимогу президента, фсб чи ще когось". Він заявив, що "з приводу зради батьківщини президент глибоко помилився", і звинуватив міноборони рф в ударах по "мирняку", "бо не потрапляють і б'ють, аби куди", ідеться у його аудіоповідомленні, яке поширили у суботу російські ЗМІ та телеграм-канали, пише УНН.

"Щодо зради батьківщини президент глибоко помилився. Ми є патріоти своєї батьківщини. Ми воювали та воюємо – усі бійці чвк “вагнер”. І ніхто не збирається на вимогу фсб, президента чи ще когось прийти з повинною, тому що ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, в обмані та в бюрократії", - сказав пригожин.

"... Тепер вони не економлять нічого, вони б'ють літаками та гелікоптерами колонами, де йде мирняк. При цьому б'ють по мирняку, тому що не потрапляють і б'ють абияк. Тому ми патріоти. А ті, хто сьогодні нам протистоїть, це ті, хто зібрався навколо покидьків", - зазначив він.

Сьогодні володимир путін виступив із телезверненням, пригрозивши учасникам збройного заколоту неминучим покаранням. Президент рф звинуватив їх у зраді росії. За його словами, збройні сили отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто організував заколот, та дії «будуть жорсткими».