Журналісти Associated Press повідомили, що нарахували понад 40 тіл у переповненій лікарні імені Насера неподалік.

Ізраїль завдав масованого удару по Газі під час операції з ліквідації одного з ватажків ХАМАС Мухаммеда Дейфа. За даними місцевих чиновників охорони здоров'я, загинуло щонайменше 90 осіб, серед них діти. Про це повідомляє The Associated Press.

Міністерство охорони здоров'я Гази повідомило про 90 загиблих і щонайменше 300 поранених. За даними палестинських лікарів, потерпілі знаходилися під завалами і на дорогах, до них не могли дістатися бригади швидкої допомоги. Видання зазначає, що цей удар став одним з найсмертоносніших за всю війну.

Журналісти налічили понад 40 тіл у переповненій лікарні імені Насера неподалік. Свідки описали атаку як таку, що включала в себе кілька ударів.

Ізраїльські військові стверджують, що "терористи ховалися серед цивільних", і описують місце події як оточене деревами і кількома будівлями. Вони також заявили, що це було не наметове містечко, а оперативний комплекс та назвали удар точним.

Водночас прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що "все ще немає абсолютної впевненості" в тому, що Дейф і ще один ватажок ХАМАС, Рафа Салама, були вбиті.

Не з'являючись на публіці роками, Дейф давно очолює список найбільш розшукуваних в Ізраїлі і, як вважають, уникнув кількох ізраїльських замахів на вбивство.

"Смерть Дейфа принесла б Ізраїлю велику перемогу, а ХАМАСу – болючий психологічний удар", – ідеться в публікації.