Постачання Києву ракет Taurus не відбувається через одну людину – федерального канцлера Олафа Шольца, якого Зьодер звинуватив у "впертості".

Прем'єр-міністр німецької землі Баварія Маркус Зьодер закликав федеральний уряд передати Україні крилаті ракети Taurus. Він запропонував провести у Бундестазі повторне голосування щодо цього питання, повідомляє АРА.

"Ця зброя має бути застосована", - заявив Зьодер який очолює Християнсько-соціальний союз (ХСС), під час відвідин заводу-виробника ракет MBDA.

За його словами, Taurus, який виробляється на MBDA, є "найбільш стримувальною оборонною зброєю, яка є в Німеччині".

Прем'єр Баварії наголосив, що ФРН має моральний обов'язок, а також власний інтерес у допомозі Україні. Він закликав до нового голосування в Бундестазі щодо питання, чи слід надати Україні ракети Taurus. При цьому висловив сподівання, що переважна більшість депутатів німецького парламенту проголосує "за".

Зьодер указав, що наразі постачання Україні ракет Taurus не відбувається через одну людину – федерального канцлера Олафа Шольца, якого звинуватив у "впертості".

Постачання Україні Taurus не зробить Німеччину стороною у війні, переконаний глава уряду Баварії. Зокрема, за його словами, у Південній Кореї ці ракети також використовується без активної допомоги військових Бундесверу. А отже, додав Зьодер, це можливо і в Україні.