Японія може експортувати військову техніку, якщо метою її використання є порятунок, транспортування, спостереження або розмінування.

Уряд Японії має намір дозволити експорт деяких видів військової техніки на тлі вторгнення РФ до України. Про це повідомляє Kyodo.

Було організовано консультації, під час яких уряд пояснив правлячим партіям, що деякі види озброєння можуть експортуватись без порушення суворих національних правил експорту зброї. Як приклади дозволеної для експорту продукції називалися легкові та вантажні автомобілі без озброєння, машини спостереження та тральщики сил самооборони.

Як пише видання, засідання, під час якого представникам Ліберально-демократичної партії та партії Комейто повідомили про можливість часткового експорту військової техніки, пройшло ще у травні, про що повідомило джерело в уряді.

Зазначається, що Японія може експортувати військову техніку до країн, з якими співпрацює у сфері безпеки, якщо метою її використання є порятунок, транспортування, спостереження або розмінування.

За словами міністра оборони Ясуказу Хамади, уряд вирішуватиме, чи можна передавати летальну зброю у кожному конкретному випадку. Також раніше уряд зобов'язався сприяти експорту оборонної техніки для створення сильної та стійкої промисловості у цій галузі.