Міноборони Німеччини подало на затвердження до Бундестагу угоду зі зброєбудівним концерном Rheinmetall, яка передбачає поставку набоїв та 155-міліметрових боєприпасів для поповнення як власних складів, так і для потреб ЗСУ в довгостроковій перспективі. Узгоджено початковий пакет з 20 000 снарядів для України на наступні два роки, пише Spiegel, передає УНН.

За інформацією видання, уряд Німеччини готує довгострокову підтримку України артилерійськими боєприпасами. Наприкінці минулого тижня Міністерство оборони подало відповідну рамкову угоду з компанією Rheinmetall на затвердження до бюджетного комітету Бундестагу. Вона передбачає поставку до 333 000 набоїв 155-міліметрових боєприпасів до 2029 року для поповнення власних складів компанії, а також для забезпечення Збройних сил України вкрай необхідними гаубичними боєприпасами в довгостроковій перспективі.

Згідно з конфіденційними документами, повідомляє видання, вже узгоджено початковий пакет з 20 000 снарядів для України на наступні два роки, вартість якого становить трохи менше 60 мільйонів євро, які покриває німецький уряд. Водночас Бундесвер також отримає транш у 20 000 набоїв, який має бути поставлений вже у 2023 році.

Німецька оборонна компанія Rheinmetall планує поставити цього літа Україні додаткові 20 одиниць бойових машин піхоти Marder. Компанія підтвердила графік виконання замовлення, яке було оголошено на початку червня.

Найближчими тижнями Німеччина надасть Україні 15 Самохідних артилерійських установок “Гепард”. До кінця року запланована ще одна поставка.