У російському МЗС поскаржилися на "руйнівну ескалаційну лінію Вашингтона", через що начебто під питанням мораторій на розміщення ракет середньої і малої дальності.

Посол США в Росії Лінн Трейсі тимчасово перебуває за межами країни. Про це сказав заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков, повідомили російські ЗМІ у вівторок, 7 травня.

"Наскільки нам відомо, посол Трейсі поїхала на певний час із Росії, це було оголошено нам", – заявив він.

Рябков додав, що про це було повідомлено в МЗС за певний час до того, як остаточно вирішилося питання із запрошеннями послів на так звану "інавгурацію" володимира путіна.

"Тут є в Росії повірена у справах США. Відповідно, як я розумію, зокрема із повідомлення Держдепартаменту вчорашнього, її присутність не була передбачена на церемонії", – зазначив чиновник.

Відповідаючи на запитання про те, чи останнім часом були непублічні контакти зі США з тематики стратегічної стабільності, Рябков додав: "Ні, у нас мінімальний йде діалог зі Сполученими Штатами в цілому, а саме з цієї теми ми епізодично обмінюємося думками з фрагментарних аспектів" .

За його словами, Москва очікує "змін на краще в нинішній глибоко ворожій стосовно Росії політиці США".

Також Рябков поскаржився на "руйнівну ескалаційну лінію Вашингтона", через що начебто під питанням мораторій на розміщення ракет середньої і малої дальності.