Посланець папи Римського Маттео Дзуппі заявив у вівторок, що працює над «механізмом», який міг би забезпечити повернення дітей, вивезених із України в росію, передає УНН із посиланням на Reuters.

«Ми побачимо, як ми можемо запустити механізм для дітей (і) допомоги, як ми говорили на гуманітарному фронті, зокрема дітей, які повинні мати можливість повернутися в Україну», – сказав Дзуппі на презентації книги в Римі.

Італійський кардинал відвідав москву минулого тижня після свого перебування в українській столиці. Представник Ватикану охарактеризував його зусилля як спрямовані на виявлення гуманітарних ініціатив, які могли б сприяти досягненню миру.

У своїй розмові з італійським масовим медіа у неділю, кардинал Дзуппі пояснив, що він не займається "мирним планом" або "посередництвом" між Києвом і москвою, а зосереджується на "гуманітарних аспектах".

Раніше повідомлялось, що посланець миру Папи Франциска в Україні, ветеран посередницьких зусиль католицької церкви щодо врегулювання конфліктів, у вівторок назвав війну «пандемією» і сказав, що всі християни мають бути миротворцями.