Португалія виступає за те, щоб Україна стала членом НАТО, коли для цього з’являться відповідні умови. Про це йдеться у Спільній деклараціїяку Президент України та Прем’єр-міністр Португальської Республіки ухвалили сьогодні під час телефонної розмови, передає УНН з посиланням на пресслужбу глави Української держави.

«У координації з членами Альянсу та партнерами Португальська Республіка продовжує надавати підтримку зміцненню спроможності України захищатися та нагадує, що Україна має право обирати власні заходи безпеки. (…) Португальська Республіка продовжуватиме підтримувати Україну на шляху до майбутнього членства та виступає за те, щоб Україна стала членом НАТО, коли для цього з’являться відповідні умови. Україна та Португальська Республіка з нетерпінням чекають на розв’язання всіх цих питань на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року», - йдеться спільній декларації.

Також вказується, що у межах НАТО Португальська Республіка продовжує зосереджуватися на безпосередній підтримці України, зокрема через посилений Комплексний пакет допомоги НАТО.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. Загалом підтримку вступу України до Альнсу підтримали більше 20 країн.