Два портрети вивчали протягом двох років, перш ніж вчені з Рейксмузеуму в Нідерландах на початку цього року підтвердили, що це робота Рембрандта.

На аукціоні Christie's Old Masters продали з молотка два унікальних полотна пензля Рембрандта. Це - невеликі портрети Ван дер Плюма і його дружини, які 200 років перебували в приватній колекції. Їх ніколи не бачила публіка, пише Daily Mail.

За портрети виручили  11,2 мільйона фунтів стерлінгів. Відомо, що Ван дер Плюм був багатим купцем і знатною фігурою в Лейдені. А його син Домінік одружився з донькою дядька Рембрандта.

Портрети датуються 1635 роком. Вперше їх продали з молотка на британському аукціонному домі 1824 року.

Нині картини олією овальної форми були виявлені Генрі Петтіфером, заступником голови Christie's International з картин старих майстрів. Це сталося під час оцінки приватної колекції творів мистецтва сім'ї.

"Знахідка була одним із найзахопливіших відкриттів, які ми зробили в галузі старих майстрів за останні роки. Родині сподобалися картини, але вони ніколи не були впевнені, що це роботи Рембрандта, і ніколи не цікавилися цим. Вони просто насолоджувалися своєю колекцією і про картини ніхто не знав. Картини повністю були відсутні в списках творів Рембрандта 19-го і 20-го століть, що було екстраординарно. У портретах є близькість і гідність. Вони незвичайні. Перед продажем їхня оціночна вартість становила від 5 до 8 мільйонів фунтів стерлінгів", - сказав Генрі.