Пшемислав Ковальчук запевнив, що ця угода не означає зупинку виробництва ракет Pirat в межах спільної польсько-української розробки.

Ракети для американських протитанкових комплексів (ПТРК) Javelin почнуть виробляти в Польщі. Про це повідомляє видання PAP.

Компанії Polska Grupa Zbrojeniowa та Javelin Joint Venture уклали угоду про виробництво ПТРК у Польщі. Реалізаціє проєкту займеться підприємство Mesko SA.

Член правління з питань розвитку Mesko SA Пшемислав Ковальчук, у Польщі розроблятимуть не саму пускову установку чи її компоненти, а ракети до цього комплексу.

"Основним підрядником буде завод Mesko, додатково, щодо деяких деталей, нас підтримають заводи та компанії Polish Armaments Group, які вже виробляють компоненти й беруть участь у ланцюжках постачання американських партнерів", - пояснив посадовець.

За його словами, ця угода не означає відмови від виробництва ракет Pirat в межах спільної польсько-української розробки. Pirat нині проходить процес сертифікації та має заповнити іншу прогалину на ринку, ніж Javelin.