На думку радника керівника ОП, лідер білоруського режиму шукає нове покровительство замість російського.

Лідер правлячого режиму у Білорусі Олександр Лукашенко намагається за допомогою своєї міжнародної активності знайти нове покровительство замість російського. Таку думку висловив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону у п'ятницю, 10 березня.

 

 

"Він не вихваляється своєю можливістю здійснювати візити до інших країн, а істерично шукає можливість отримати заступництво ще від когось, крім Росії. Це, очевидно, єдиний мотив, який має Лукашенко", - заявив Подоляк.

 

За його словами, в Україні зараз відбувається фіналізація доби Росії агресивного типу, яка контролювала Білорусь тотально. Лукашенко розуміє, що у нього найближчим часом зникне можливість отримувати ресурси від РФ.

 

"Лукашенко хоче отримати покровителя для того, щоб якийсь час залишитися у своєму кріслі. Тому що процеси, які почнуться після війни, коли російська еліта зникатиме, а частина її перебуватиме на лаві підсудних спецтрибуналу, ось він хоче саме цей час пересидіти", - сказав радник президента.

 

На цей термін, за словами Подоляка, Лукашенко хоче знайти собі нових союзників, нових партнерів, які "замовлять за нього слівце".