Майже половина населення Німеччини підтримує постачання Україні сучасного озброєння.

Про це експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Марія Коваль-Гончар повідомила в ефірі інформаційного телемарафону.

"Остання статистика показує, що 48% населення Німеччини виступає за постачання Україні сучасних зразків озброєння - бойових танків. І 41% населення проти", - сказала вона.

За словами експерта, якщо подивитися на дані цього опитування і порівняти їх з політичними симпатіями респондентів, то серед тих, хто підтримує Партію зелених, представницею якої є міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, 70% висловилися за надання Україні танків.

Німеччина - союзник України: головне
На початку червня іспанські ЗМІ повідомляли, що влада Іспанії готова передати Україні танки Leopard A4, які вже десять років перебувають на базі матеріально-технічного постачання іспанської армії у Сарагосі. За оцінками джерел, близько 40 танків можуть бути відремонтовані та передані українській армії.

Німецькі танки Leopard визнані одними з найкращих у світі, однак влада ФРН відмовляється надати дозвіл на передачу їх Україні. На думку експертів, уряд Німеччини побоюється реакції Росії на рішення про передачу Україні важкого озброєння.

11 грудня посол України в Німеччині Олексій Макеєв заявив, що влада ФРН обіцяє надавати Україні більше зброї і боєприпасів. Водночас від додав, що дипломати продовжують переговори щодо постачання танків Marder та Leopard.