Понтифік закликав "не забувати наших братів і сестер, які страждають через війни в різних країніх".

Папа Римський Франциск під час недільної зустрічі з паломниками згадав про Україну і закликав молитися про мир. Про це у неділю, 17 грудня, повідомляє Vatican News.

"І не забуваймо про наших братів і сестер, які страждають через війну, в Україні, в Палестині та Ізраїлі та інших зонах конфлікту. Нехай же наближення Різдва посилить зусилля, спрямовані на те, щоб відкрити дороги миру", - сказав Папа Франциск.

Він також окремо вказав на ситуацію в Газі, звідки надходять "дуже серйозні та болючі" новини та засудив атаки по релігійним об'єктам. 

"І це сталося навіть на території парафіяльного комплексу Святої родини, де немає терористів, там є сім'ї, діти, хворі та інваліди, черниці", - сказав він. 

Понтифік згадав тисячі мігрантів, які намагаються перетнути джунглі між Колумбією та Панамою, вказуючи на те, що часто йдеться про "сім'ї з дітьми, які наважуються на небезпечні маршрути, обмануті тими, хто брехливо обіцяє їм короткий і безпечний шлях, які зазнають жорстокого поводження і пограбувань", а чимало "втрачають у цих джунглях життя".

"Потрібні спільні зусилля країн, яких це безпосередньо стосується, та міжнародної спільноти, щоб не допустити, щоб ця трагічна дійсність залишилася непоміченою, і щоб разом дати гуманітарну відповідь на неї", - додав він.