Європа перебуває в кризі, Європейський Союз занепадає та загалом вся християнська цивілізація зникає, вважає глава угорського уряду.

На думку прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, "за останні роки Захід ухвалив багато неправильних політичних рішень", зокрема - вважаючи війну в Україні своєю та прагнучи перемоги над Росією. Про це йдеться у статті глави угорського уряду під назвою "Зрада й редизайн", яка була надрукована у журналі Magyar Nemzet у суботу, 29 червня.

"Бюрократи в Брюсселі хочуть цієї війни, вони бачать її як свою власну, і вони хочуть перемогти Росію. Гроші європейського народу постійно надсилаються в Україну, європейські компанії отримали постріл під ноги санкціями, інфляція зросла, а мільйони європейських громадян зіткнулися з життєвими труднощами", - написав Віктор Орбан.

На його думку, "Європа у кризі, Європейський Союз занепадає, як і вся християнська цивілізація".

Коментуючи вибори до Європарламенту, він зауважив, що "Європейська народна партія зібрала голоси, обіцяючи зміни, але після виборів об’єдналася з соціалістами та лібералами, які поставили Європу під загрозу".

"Європейська народна партія та інші ліві партії … уклали ганебний пакт і почали ділити владу. Це явне перевищення повноважень, наданих нам виборцями. Провоєнна коаліція знову об’єдналася. Єдина мета цього провоєнного пакту - утримати брюссельську еліту при владі ще щонайменше на п’ять років, щоб занурити Європу в кризу", - вважає Орбан.

Також він назвав провальною економічну політику Європейського союзу та заявив, що "зелений перехід був помилковим".

"Європа сьогодні використовує більше вугілля, а ціни на енергоносії вищі, ніж п’ять років тому. Європейські фермери щодня протестують, а тим часом українську агропродукцію сумнівної якості продають за демпінговими цінами", - поскаржився глава уряду Угорщини.