Ізраїль здійснює авіаудари та наземний наступ у Газі, спрямований на знищення ХАМАС після нападу угруповання 7 жовтня.

Президент США Джо Байден заявив, що громадська думка щодо підтримки Ізраїлю у його війні проти ХАМАС може змінитися. Про це у понеділок, 11 грудня, пише Bloomberg з посиланням на заяву американського лідера на прийомі з нагоди свята Хануки у Білому домі.

Як пояснило видання, глава Білого дому намагається збалансувати свою підтримку країни з тиском на неї з метою обмеження жертв серед цивільного населення в Газі.  

"Ми продовжимо надавати військову допомогу, доки вони не позбудуться ХАМАС. Але ми повинні бути обережними. Вони мають бути обережними. Громадська думка всього світу може змінитися за одну ніч - ми не можемо допустити цього", - сказав Байден.

У той же час, він заявив, що його підтримка Ізраїлю є "непохитною" і засудив зростаючу хвилю антисемітизму.

"Я також усвідомлюю ваш біль через мовчання та страх за вашу безпеку, тому що сплеск антисемітизму в Сполучених Штатах Америки та в усьому світі викликає огиду", - сказав Байден.

Найвищі посадовці США, такі як віце-президент Камала Харріс і міністр оборони Ллойд Остін, останніми тижнями посилили публічні попередження, а Білий дім у понеділок висловив стурбованість повідомленням про те, що Ізраїль використовував наданий США білий фосфор під час операції в південному Лівані.