Ключовими комітетами Палати представників США традиційно вважаються комітети із закордонних справ, розвідки, збройних сил та асигнувань, і всі нові керівники комітетів – прихильники України.

Республіканська більшість у Палаті представників Конгресу США обрала голів ключових комітетів, і всі вони підтримують Україну. Про це повідомляє TheHill.

Зазначається, що ключовими комітетами Палати представників США традиційно вважаються комітети із закордонних справ, розвідки, збройних сил та асигнувань, і всі нові керівники комітетів – прихильники України.

Зокрема, новий голова комітету із закордонних справ Майкл Маккол зі штату Техас є рішучим прихильником американської підтримки України під час війни з Росією: саме він закликав американського президента Джо Байдена дати Україні далекобійні ракети ATACMS. Він також стверджував, що удари ЗСУ по тимчасово окупованому Криму - "чесна гра", оскільки Крим не є частиною Росії з міжнародного права.

Комітет з асигнувань, що розподіляє федеральні кошти урядовим установам і регулює федеральні витрати, очолить давній законодавець Кей Грейнджер, що знаходиться в Палаті представників від штату Техас з 1997 року. Грейнджер є прихильницею збільшення видатків на оборону, і вона виступала на підтримку України ще у 2014 році, а у чинному складі Палати представників вважається одним із лобістів українських інтересів.

Комітет із розвідки має очолити Майк Тернер, який брав участь у розслідуванні 2019 року, яке вивчало, чи легітимно колишній президент Трамп припиняв допомогу Україні. Тернер є прихильником лінії, що війна Росії проти України виходить за межі Європи, а поразка РФ утримає Китай від вторгнення на Тайвань. Напередодні проміжних виборів до Конгресу він заявляв, що республіканці не знизять підтримку України, а зроблять її більш підзвітною.

Комітет збройних сил очолить Майк Роджерс, якого називають одним із головних лобістів допомоги Україні в Республіканській партії та прихильників надання ЗСУ всіх необхідних озброєнь.

"Згадані комітети є ключовими щодо розподілу бюджетних грошей та оборонної політики США, а всі призначені на посади конгресмени відстоюють жорстку лінію підтримки України", - наголошує видання.