Глава польської дипломатії заявив, що попередній уряд здійснював "антинімецьку кампанію", яка закінчилася.

Новий уряд Польщі завершує "холодну війну", яку попередня влада вела з Німеччиною та європейськими інституціями. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський перед візитом до Берліна, який має відбутися у вівторок , 30 січня, передає Укрінформ.

Зазначається, що таку заяву Сікорський зробив у Сеймі, розповідаючи про плани, пов'язані з візитом до Берліна.

"Ми вважаємо, що демократична Німеччина є союзником Польщі. І ми завершуємо "холодну війну" з європейськими інституціями та нашим найбільшим торговим партнером (Німеччиною – ред.)", - зазначив глава польської дипломатії, підкресливши, що попередній уряд здійснював "антинімецьку кампанію".

Міністр зауважив, що між сусідніми країнами трапляються проблеми, які потрібно розв’язувати. Він натякнув, що це стосується відносин Польщі як з Німеччиною так і з Україною.

"Стратегічно ми підтримуємо Україну, але це не означає, що ми не маємо розбіжностей у поглядах", - констатував Сікорський.

Він підкреслив, що Німеччина є союзником Польщі, але у відносинах між країнами є проблеми як з минулого, так і щодо майбутнього, і про все це йтиметься на переговорах.