Практично всі нафтогазові та металургійні компанії РФ з 20 березня не матимуть доступу до рішень постачальника додатків.

Німецький постачальник додатків для бізнесу SAP попередив, що з 20 березня закриє доступ клієнтам із Росії до своїх хмарних послуг. Про це йдеться в листі клієнтам від російської "дочки" SAP, САП СНД, повідомляє пропагандистське інформагентство РБК в середу, 7 лютого.

 "Материнська" компанія надіслала російській філії це повідомлення у зв'язку з необхідністю виконання обов'язкових для неї обмежень.

Компанія просить користувачів у своєму листі до вказаної дати вивантажити дані з хмари SAP, щоб уникнути втрати. 

Німецька SAP висловила готовність "без зволікання провести переговори про дострокове припинення договору на хмарні послуги".

Це останній етап відходу компанії з країни. Великі російські компанії продовжують користуватися її рішеннями.


SAP - найбільший у світі постачальник додатків для бізнесу: систем управління ресурсами підприємства (ERP), взаємовідносин з клієнтами (CRM), ланцюжками поставок (SCM) та ін.

До березня 2022 рішення SAP в Росії використовували державні та фінансові організації, компанії з сектора торгівлі, логістики, промисловості. Мова, зокрема, про РЖД, Аэрофлот, Ощадбанк, ВТБ, Альфа-банк, X5 Group, М.Видео-Эльдорадо, Черкизово, а також практично всі нафтогазові, хімічні та металургійні компанії Росії.