Президент країни-агресора наголосив, що при вирішенні питань потрібно керуватися "міркуванням пріоритетів".


Ремонт дитячих садків зараз не входить до пріоритетів влади Росії, і грошей на такі заходи в бюджеті не передбачено. Про це заявив президент РФ владімір путін на зустрічі з мешканцями Чукотки 10 січня, передає The Moscow Times.

 

Про можливість профінансувати ремонт дитячих садків очільника Кремля запитала одна з учасниць заходу. Вона розповіла, що в регіональному бюджеті грошей на це не вистачає. "Коштів не вистачає завжди", - відповів їй путін.

 

Президент країни-агресора наголосив, що при вирішенні питань потрібно керуватися "міркуванням пріоритетів найбільшої важливості тут і зараз". До таких, за словами путіна, належить ремонт шкіл - відповідна програма має охопити 13 тисяч освітніх закладів у всій Росії. Фінансувати одночасно й модернізацію дитячих садків влада не планує.

 

"Це наступний етап, на мій погляд", - додав він.

 

У 2024 році федеральний бюджет планує витратити 230,8 млрд руб. у рамках російського нацпроєкту Освіта. При цьому витрати на федпроєкт Сучасна школа будуть урізані на 5%, на федпроєкт Успіх кожної дитини - на 8%, на федпроєкт Цифрове освітнє середовище - на 15%.

 

Без скорочення фінансування залишається проєкт Патріотичне виховання: на нього виділяється 45,8 млрд рублів - у 9 разів більше, ніж у довоєнному 2021 році.

 

Основним пріоритетом уряду, згідно із законом про бюджет РФ, стануть армія та силові структури: на них буде витрачено сумарно 14,1 трлн руб., або 38% бюджету - рекордна частка з часів СРСР.