Найгарнішою жінкою світу цьогоріч було визнано Христину Пишкову з Чехії. Загалом у конкурсі брали участь 111 дівчат з усього світу.

В індійському Мумбаї у суботу, 9 березня, фінішував конкурс Міс Світу 2024. Перемогу здобула представниця Чехї Христина Пишкова. Вона перемогла 111 своїх суперниць з усього світу, повідомляє CNN.

Зазначається, що під час відбіркового конкурсу оцінювали красу, талант і ораторське мистецтво.

Коли кількість учасниць скоротилася до восьми найкращих, вони взяли участь у класичному раунді запитань і відповідей, торкаючись тем, які обговорювалися на останньому саміті Великої двадцятки.

На прохання пролити світло на питання, яке безпосередньо впливає на охорону здоров'я жінок, Пишкова, 23-річна студентка юридичного факультету і модель, говорила про подолання стигми і сорому, пов'язаних з менструацією, зазначивши, що "бути жінкою - це дар" і що менструація не повинна бути темою табу.

Після останнього відбору залишилося чотири конкурсантки, які мали "презентувати свою мету" (або благодійну платформу) перед трійцею бізнес-магнатів з Shark Tank India. Кожен з цих чотирьох фіналістів представляв окремий регіон світу: Африку, Америку та Карибський басейн, Азію та Океанію і Європу.

Пишкова здобула перемогу над трьома фіналістками - Ясміною Зейтун з Лівану, Аче Абрахамс з Тринідаду і Тобаго та Лесего Чомбо з Ботсвани. Ці жінки, разом з Джессікою Ґаґен з Англії, вважаються "континентальними переможницями" конкурсу.