Прихильники бізнесмена розглядають можливість його висування кандидатами в президенти, а експерти з турецької політики називають його ймовірним наступником Ердогана.

Наступником діючого президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана може стати його зять співвласник компанії Baykar з виробництва БпЛА Сельчук Байрактар. Він ​​одружений із донькою президента Сюмейє. Про це у суботу, 30 березня, пише The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що 44-річний Сельчук Байрактар є одним із найпопулярніших громадських діячів у своїй країні. Припускають, що він ​може балотуватися в президенти Туреччини.

"Можливо, я скажу так, але це залежатиме від обставин", - заявив Сельчук Байрактар ​​в інтерв'ю американській газеті Wall Street Journal, яке він дав у 2023 році, відповідаючи на питання про те, що Ердоган може попросити його взяти участь у виборах.

Сельчук Байрактар ​​успадкував компанію разом із братом Халуком після смерті батька - Оздеміра Байрактара. Він, як уточнює WSJ, з дитинства знайомий з Ердоганом.

Видання зазначає, що безпілотники, вироблені компанією Байрактара, допомогли Україні на полі бою. Нині підприємство будує в країні завод з їхнього виробництва.

Вибори президента Туреччини відбулися у травні 2023 року. Реджеп Тайїп Ердоган переміг у другому турі з результатом 52,18%. Наступні президентські вибори мають відбутися у 2028 році.