Президент Володимир Зеленський сидить за столом між делегаціями Туреччини і Великої Британії – Україна представлена в алфавітному порядку.

У Вільнюсі на рівні глав держав та урядів країн-членів Північноатлантичного альянсу розпочалося перше засідання Ради Україна-НАТО. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна у середу, 12 липня.

Генеральний секретар Єнс Столтенберг привітав на заході президента України Володимира Зеленського.

"Ласкаво просимо на це перше засідання Ради Україна-НАТО. Це справді історичний момент – союзники та Україна сидять пліч-о-пліч, як рівні, щоб обговорювати наше спільне бачення євроатлантичної безпеки. Для мене це велика частина – вітати на засіданні нашого дорогого друга президента України Володимира Зеленського. Володимире, ласкаво просимо, як добре, що ти з нами", – сказав Столтенберг під оплески присутніх.

Генсек НАТО підкреслив, що союзники мають збільшити підтримку Україні, щоб допомогти їй "звільнити землі та стримувати майбутню російську агресію".

"На цьому саміті ми знову підтвердили, що Україна буде членом Альянсу. І ми ухвалили рішення, які приведуть Україну ближче до НАТО. Сьогодні ми зустрічаємося як рівні, і я з нетерпінням очікую того дня, коли ми зустрінемося як союзники", – заявив він.

За великим круглим столом Зеленський сидить між Туреччиною і Великою Британією – Україна представлена в алфавітному порядку.