Станом на сьогодні на території білорусі перебуває близько 5000 російських найманців, які продовжують прибувати. Водночас поблизу білорусько-українського кордону переміщень військової техніки чи особового складу підрозділів ворога не зафіксовано, ситуація контрольована, розповів в ефірі національного телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає УНН.

"за нашими даними, кількість російських найманців на території білорусі зараз складає трохи більше ніж 5000 осіб. Як бачимо, вони продовжують прибувати на територію білорусі... Водночас поблизу нашого кордону будь-яких переміщень чи техніки, чи особового складу різних підрозділів ми не спостерігаємо. Ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою Силами оборони України, у тому числі і підрозділами Державної прикордонної служби", - сказав Демченко.

Речник додав, що українська розвідувальні служби, у тому числі розвідка Держприкордонслужби, активно відстежують ситуацію попри те, що найманці знаходяться на значній відстані від кордону з Україною. Він підкреслив, що наразі кількість представників пвк "вагнера" на території білорусі значної загрози державі не становить.