У межах розслідування вивчаються кібератаки, які ставлять під загрозу життя людей через порушення електропостачання та водопостачання, переривання зв'язку з екстреними службами.

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) розслідує кібератаки на українську інфраструктуру як воєнні злочини. Про це у п’ятницю, 14 червня, повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела.

"Офіс прокурора МКС розслідує ймовірні російські кібератаки на українську цивільну інфраструктуру як можливі воєнні злочини", - повідомили Reuters чотири джерела, знайомі зі справою.

Зазначається, що це перше підтвердження того, що атаки в кіберпросторі розслідуються Офісом прокурора МКС, що може призвести до видачі ордерів на арешт, якщо буде зібрано достатньо доказів.

У межах розслідування вивчаються кібератаки, які ставлять під загрозу життя людей через порушення електропостачання та водопостачання, переривання зв'язку зі службами екстреного реагування, виведення з ладу мобільних служб передачі даних, які передають попередження про небезпеку.

Прокурори МКС працюють разом з українськими командами над розслідуванням "кібератак, скоєних з початку повномасштабного вторгнення", сказав співрозмовник агентства, який відмовився оприлюднити своє ім'я, оскільки розслідування ще не завершено.

Два інших джерела, близьких до Офісу прокурора МКС, підтвердили, що вони вивчають кібератаки в Україні, і сказали, що згодом вони також можуть повернутися до 2015 року, тобто після захоплення Росією та анексії Кримського півострова.

Офіс прокурора МКС відмовився від коментарів.