Відомство зазначає, що відсутність ротації знижує бойовий дух солдатів, а непідготовлені частини неспроможні до наступу.

Відсутність ротації мобілізованих у російській армії знижує їхній моральний дух, а непідготовлені частини неспроможні до наступу. Про це повідомляє міністерство оборони (МО) Великобританії у Twitter.

Британське відомство нагадало, що 21 вересня, виповнюється річниця оголошення очільником правлячого режиму РФ Володимиром Путіним про "часткову мобілізацію". Протягом неї близько 300 тисяч російських резервістів були призвані на службу в Україну.

Голова комітету Держдуми РФ з оборони колишній генерал Андрій Картаполов 15 вересня  підтвердив, що мобілізований особовий склад зобов'язаний нести службу на час так званої "спеціальної військової операції". За його словами, ротація особового складу за межі оперативної зони під час служби неможлива.

За даними британської розвідки, відсутність регулярної ротації частин одна із найважливіших чинників, що сприяють низькому моральному духу росіян і нездатності російської армії проводити підготовку вищого рівня після вторгнення.

"Відсутність такої підготовки, швидше за все, посилює труднощі Росії у проведенні успішних складних наступальних операцій", - підсумували в МО Британії.