Тиск на нафтовий ринок чинять побоювання щодо послаблення світової економіки і, відповідно, попиту на енергоносії.

Світові ціни на нафту знизились до мінімуму з кінця серпня через побоювання на рахунок послаблення світової економіки. Про це свідчать дані торгів у вівторок, 7 листопада.

Так, нафта Brent із постачанням у січні на лондонській біржі ICE Futures впала на $2,92 (-3,43%) – до $82,26 за барель.

У свою чергу, ф'ючерси на нафту WTI з поставками в грудні на Нью-Йоркській товарній біржі знизилися на $2,80 (-3,46%) – до $78,02 за барель.

Західні агентства пишуть, що тиск на нафтовий ринок чинять побоювання відносно послаблення світової економіки і, відповідно, попиту на енергоносії.

Експерти Wood Mackenzie зазначають, що низькі темпи економічного зростання в Європі негативно позначаються на промисловому секторі, що веде до падіння попиту на бензин і дизельне паливо.

Промвиробництво у Німеччині у вересні знизилося на 1,4% порівняно з попереднім місяцем, повідомило у вівторок Федеральне статистичне управління країни (Destatis). Опитані Trading Economics експерти прогнозували в середньому зменшення показника лише на 0,1%.

Статистичні дані з Китаю, також опубліковані сьогодні, показали різкіше, ніж очікувалося, скорочення обсягів експорту у жовтні.

"Слабкі економічні очікування стримують нафтовий ринок та обґрунтовують позицію країн ОПЕК+, що обмежують видобуток", – вважає аналітик OANDA Крейг Ерлам.