Росія зберігає значні потужності та постійно поповнює їх біля лінії фронту в Україні. Пріоритет Росії на цей момент - не програти у війні з Україною

Загрози нападу Росії на НАТО наразі нема, адже Москва не має ресурсів для відкриття другого фронту. РФ зосереджена на тому, щоб не програти війну проти України. Про це заявили у міноборони Литви, передає Delfi.

"Доки не завершилися бої в Україні, важко припускати, що Росія перерозподілить пріоритети й почне згуртовувати сили на інших напрямках", - зазначили у Міноборони Литви, коментуюацію Bild про підготовку Німеччини до можливої війни з РФ.

Разом з тим, у відомстві заявляють, що Росія планує довгострокове збільшення сил у західному регіоні. З цією метою розроблено плани розширення інфраструктури та військових частин, проводяться інфраструктурні зміни, діляться сфери командування.

"Росія зберігає значні потужності та постійно поповнює їх біля лінії фронту в Україні. Пріоритет Росії на цей момент - не програти у війні з Україною, вона спрямовує на це певні ресурси", - йдеться у повідомлення Міноборони Литви.