ЗМІ зазначають, що країна свого часу підписала Римський статут, тому на неї поширюється юрисдикція МКС, що видав ордер на арешт глави Кремля.

Мексика запросила главу правлячого режиму РФ володимира путіна на інавгурацію новообраного президента країни Клаудії Шейнбаум, що відбудеться 1 жовтня. Про це повідомила російська провладна газета Известия з посиланням на посольство Мексики в Росії.

"(Глава Кремля) ухвалить рішення, чи буде він брати участь у церемонії сам, чи призначить іншого високопоставленого чиновника, який зробить це від його імені", - повідомили в дипломатичному представництві.

Міністерство закордонних справ Мексики, коментуючи цю інформацію, повідомило, що уряд направив дипломатичні ноти всім країнам, з якими у нього є відносини, а також міжнародним організаціям, членом яких він є, із запрошенням на інавгурацію Шейнбаум, зазначає інформагенція Reuters,

При цьому Мексика підписала Римський статут в 2005 році. Тому на неї поширюється юрисдикція Міжнародного кримінального суду (МКС).