роскомнагляд заблокував пов’язані із засновником ПВК “Вагнер” євгеном пригожиним видання РИА ФАН, “Политика Сегодня”, “Экономика Сегодня”, “Невские новости” і “Народные новости”. Як повідомляє телеканал “Настоящее время”, адреси медіа вказані у реєстрі заборонених сайтів відомства. Про причини блокування не повідомляють, передає УНН.

Російське видання “Комерсант” пише, що при спробі зайти на сайт РИА ФАН та інші пов’язані з Пригожиним ресурси з’являється напис “Доступ до інформаційного ресурсу обмежений на підставі Федерального закону від 27 липня 2006 р. № 149-ФЗ “Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації”.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, остання новина на сайті РИА ФАН опублікована 30 червня. На решті ресурсів останні новини вийшли 29 червня.

Редакція “Невских новостей” повідомила, що припиняє “своє існування”.

Телеграм-канали Mash і “Ротонда” пишуть, що Пригожин розпустив медіахолдинг “Патриот”, у тому числі і “фабрику тролів” (“Агентство інтернет-розслідувань”).

Вчора видання The Bell писало, що після заколоту пригожина його медіахолдингу шукають нового власника. Серед варіантів — близький друг Путіна Юрій Ковальчук і його “Национальная медиагруппа”. Увечері 29 червня соцмережа “ЯRus” повідомила, що припиняє роботу через проблеми з фінансуванням. За даними журналістів, у цей проєкт вкладав гроші євген пригожин, а його “фабрика тролів” накручувала аудиторію “патріотичному аналогу” іноземних соцмереж.

Контекст

23 червня генпрокуратура рф оголосила про порушення кримінальної справи стосовно засновника чвк "вагнер" євгенія пригожина за статтею про збройний заколот. Справу порушили після того, як пригожин заявив про удар по таборах пвк "вагнер", завданий міноборони рф, і повідомив, що разом із бійцями піде "розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня". міноборони рф назвало твердження про завданий удар такими, що не відповідають дійсності. фсб рф заявила, що висловлювання пригожина "фактично є закликом до початку збройного громадянського конфлікту" на території рф, і закликала бійців пвк "вагнер" не виконувати накази пригожина і вжити заходів для його затримання.

Повідомлялося, що "бойовики "вагнера" взяли під свій контроль військові об'єкти в місті воронеж", яке розташоване приблизно за 500 км на південь від москви. Власник пвк "вагнер" євгеній пригожин заявив, що під контролем пвк "вагнер" перебувають військові об'єкти ростова-на-дону, зокрема аеродром. За його словами, у планах пвк "блокувати місто ростов" і "йти в москву".