Глави Франції та Німеччини стверджували, що мирні переговори з країною-окупантом Росією нібито необхідні.

Президент Франції Емманюель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц у лютому цього року під час тристоронньої зустрічі у Парижі закликали президента України Володимира Зеленського до мирних переговорів з Росією. Про це в п'ятницю, 24 лютого, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

ЗМІ додає, що за вечерею у Єлисейському палаці Макрон повідомив Зеленському, що навіть такі смертельні вороги, як Франція та Німеччина, повинні були укласти мир після Другої світової війни.

Французький лідер заявив Зеленському, що він був великим військовим лідером, але зрештою йому доведеться перейти до політичної державної діяльності й ухвалювати складні рішення.

Макрон на конференції з безпеки у Мюнхені публічно засумнівався в тому, що Україна або Росія зможуть досягти своїх цілей на полі бою. На його думку, жодна зі сторін не зможе здобути військову перемогу.

"Зараз нам потрібно, щоб Україна почала військовий наступ, який відсуне російський фронт, щоб відкрити шлях для повернення до переговорів", – стверджував глава Франції.

Зеленський, зі свого боку, заявив, що неодноразово закликав світових лідерів чинити тиск на главу правлячого режиму РФ Володимира Путіна з метою проведення зустрічі перед вторгненням, на що той відповів відмовою.

"Звірства, вчинені Росією за останній рік, роблять такі переговори неможливими. Тепер це ми не можемо цього зробити. Там немає про що і немає з ким говорити", – заявив глава України.