Спікер запевнив, що "працюватиме над згодою Палати представників" стосовно рішення для підтримки України.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив під час розмови з сенаторами-республіканцями в середу, 14 березня, що палата підготує свій проєкт для підтримки України, але в іншому вигляді, ніж той, що був схвалений Сенатом. Про це повідомляє The Hill.

Джонсон висунув ідею, що проєкт Палати представників може запропонувати підтримку як кредит або ленд-ліз з міркувань захисту інтересів американських платників податків. Потенційний майбутній проєкт має здобути достатньо голосів і в Палаті представників, і у Сенаті, щоб бути ухваленим.

Спікер також говорив про створення інструменту, який раніше пропонував республіканець Майк Маккоул, що дозволив би конфіскацію російських суверенних активів та передачу коштів від ліквідованого майна у фонд для підтримки України.

Водночас речник не згадав, чи має намір знову включати у цей проєкт якісь норми щодо південного кордону США, які можуть знову виявитися "червоною лінією" для демократів.

Сенатор Кевін Крамер також сказав, що Майк Джонсон чітко висловив намір допомогти Україні. Республіканець Ліндсі Грем після зустрічі також сказав, що налаштований дуже оптимістично.

Сам Джонсон ввечері в середу заявив, що "працюватиме над згодою Палати представників" стосовно рішення для підтримки України і розуміє важливість цього.

"Ніхто не хоче, щоб Владімір Путін узяв гору. Я думаю, що він не зупиниться на Україні... і піде далі у Європу… У цій ситуації є права і неправа сторона, добро проти зла, і Україна тут жертва", – наголосив Джонсон.