Формальний президент Білорусі також звинуватив США в тому, що ті буцімто маніпулюють Варшавою.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що хоче "налагодити стосунки" з Польщею, попри те, що раніше звинувачував її в підготовці агресії. Про це повідомила прес-служба формального глави РБ в п'ятницю, 11 серпня.

Він заявив, що Білорусь нині живе насамперед коштом Сходу, завдяки співпраці з Росією та Китаєм.

"Але не треба забувати про високотехнологічний Захід. Вони поруч, вони наші сусіди – Євросоюз. І відносини з ними втрачати не можна. Ми до цього готові, але з урахуванням наших власних інтересів. Повірте, прийде час (тепер така турбулентність, кажучи вашою мовою, складнощі великі) – у 2024-2025 роках, я впевнений, відбудуться серйозні зміни у світі, зокрема", - стверджує білоруський політик.

Формальний білоруський лідер також заявив, що "треба розмовляти з поляками".

"Я доручав прем'єр-міністру зв'язатися з ними. Якщо вони хочуть, давайте розмовляти, налагоджувати відносини. Ми сусіди, а сусідів не вибирають, вони від Бога", - переконаний Лукашенко.

Польща нині буцімто навмисне "ускладнює ситуацію", оскільки 15 жовтня в цій країні мають відбутися парламентські вибори.

Самопроголошений голова РБ також звинуватив США в тому, нібито вони підштовхують Варшаву до такої поведінки.

"Американці зробили ставку на Польщу. Але поляки - люди не дурні. Це наші люди, слов'яни. Вони все прекрасно розуміють. Потерпимо, подивимося. Ми відкриті для співпраці", - запевнив він.