білоруський диктатор олександр лукашенко заявляє, що провів переговори з керівником пвк "вагнер" євгеном пригожиним. Як повідомили у пресслужбі лукашенка, сторони нібито "дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території росії", передає УНН.

За даними пресслужби, лукашенко, додатково уточнивши наявними власними каналами ситуацію, за погодженням з путіним провів переговори з керівником пвк вагнер пригожиним.

"Переговори тривали протягом дня. Внаслідок чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території Росії. євген пригожин прийняв пропозицію президента білорусі олександра лукашенка про зупинення руху озброєних осіб компанії Вагнер на території росії та подальші кроки щодо деескалації напруги.

На даний момент на столі абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців пвк вагнер", - йдеться у повідомленні.

Щоправда, за даними рсЗМІ "вагнерівці" продовжують рух на москву і жодних заяв щодо переговорів з лукашенком не робили.

Нагадаємо

Сьогодні вранці путін поінформував свого білоруського колегу про ситуацію на півдні росії із приватною військовою компанією вагнер. Глави держав домовилися про спільні дії.

Як уже повідомлялося раніше, також протягом сьогоднішнього дня лукашенко провів дві наради із силовим блоком країни щодо цієї ситуації.