Закриття рахунків зачепило практично сім тисяч громадян Росії, однак серед клієнтів залишилися росіяни пенсійного віку.

Найбільший банк Кіпру Bank of Cyprus з 2022 року закрив практично 20 тисяч рахунків, що належали 7000 російських клієнтів. Фінорганізація зберегла рахунки лишень для людей пенсійного віку. Про це заявив представник банку Карен Ле Канну, повідомляє Frank Media.

Він зазначив, що Bunk of Cyprus почав санацію клієнтського портфеля ще з 2014 року, коли проти Росії було введено санкції у відповідь на окупацію Криму. Тоді на росіян припадало 4% клієнтського портфеля, а тепер ця частка становить тільки 0,4%.

Посадовець додав, що при ухваленні рішення про те, яким клієнтам закрити рахунок, банк керувався "міжнародними стандартами комплаєнсу" та власною політикою щодо зміцнення ризиками.

"Загалом, банк дотримується обережного підходу, щоб завчасно захистити свою репутацію та інтереси клієнтів та акціонерів", - наголосив він.

Ле Канну повідомив, що фінансова організація готова розглядати можливі відносини з громадянами Росії, які законно проживають на території Європи, не перебувають під санкціями та ведуть допустиму діяльність у секторах, які відповідають політиці банку.