За минулий місяць ніхто до Москви так і не звертався з питань "треку українського врегулювання", визнав Дмитро Пєсков.

Країна-агресор Росія начебто "зберігає відкритість" до врегулювання ситуації в Україні, але валад у Києві дотримується "непримиренної позиції". Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у п'ятницю, 28 липня.

"Російська сторона зберігає свою відкритість, чого не скажеш про українців. Українці зберігають свою непримиренну позицію. Тим більше зараз, коли вони у досить непростій ситуації, проте вони, як і раніше, відкидають будь-яку можливість діалогу", – сказав він,

За словами Пєскова, за минулий місяць не сталося ніхто до Кремля так і не звертався з питань "треку українського врегулювання".

"Як і раніше, хоча Росія залишається відкритою для переговорів, для того, щоб досягти своїх цілей, але незважаючи на досить складне становище, в якому зараз перебуває українська сторона, вони все одно нічого не змінили. Вони відкидають можливість будь-яких переговорів", – за другим колом сказав спікер Кремля.

Пєсков додав, що сьогодні президент Володимир Путін проведе зустріч із представниками країн Африки з "української проблематики".

"Буде виступ (президента Росії – ред.). Ця зустріч проводиться у продовження попередньої зустрічі, візиту (представників африканських країн до Росії – ред.). Відбудеться подальша дискусія, про яку раніше домовилися у Санкт-Петербурзі", – резюмував він.