Заяви президента України про вступ до НАТО говорять про небажання та нездатність Києва вирішувати "український конфлікт" за столом переговорів, вважає Дмитро Пєсков.

Країна-агресор Росія вимагає забезпечення власної безпеки, що "виключає" подальше розширення НАТО та вступ України до Альянсу. Про сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у п’ятницю, 2 червня.

"Росія добиватиметься забезпечення своїх інтересів та своєї безпеки. Це виключає розширення Альянсу та його безпосереднє наближення до наших кордонів, у тому числі членство України в НАТО. Звичайно, це є одним із головних подразників потенційних проблем на довгі, довгі роки. Багато країн Європи, як не дивно, чудово усвідомлюють це", – сказав він.

На думку Пєскова, заяви президента України Володимира Зеленського про вступ до НАТО говорять про небажання та нездатність Києва вирішувати "український конфлікт" за столом переговорів.

Також він констатував, що передумов для переговорів між Москвою та Києвом поки що немає.

"Щодо діалогу ми неодноразово говорили – зараз такого варіанта немає. Він не проглядається, і жодних передумов немає", – сказав речник Кремля, коментуючи ситуацію навколо України.