На зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель Чорноморського флоту РФ, стверджували у соцмережах.

Російський сторожовий корабель "Павел Державін" було пошкоджено поблизу тимчасово окупованого Севастополя. Про це сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, повідомляє Радіо Свобода у четвер, 12 жовтня.

Він зазначив, що не може розповісти всіх деталей, але офіційно може підтвердити, що цей ворожий корабель дійсно отримав пошкодження: "Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є".

Плетенчук додав, що "Павел Державін" є кораблем російського флоту, хоча раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

"Вони мають однакову назву. Наскільки я пам'ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель", – заявив він.

Раніше ЗМІ та місцеві Telegram-канали повідомили, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Павел Державін". У ЗСУ уточнювали цю інформацію.