Палата представників США одноголосно проголосувала за розсекречення інформації про можливі зв'язки між Уханьським інститутом вірусології в Китаї і пандемією Covid-19. Тепер законопроект направлений на підпис президенту Джо Байдену.

Про це пише CNBC. Раніше цього місяця Сенат США одноголосно проголосував за те, щоб вимагати від директора Національної розвідки Авріл Хейнс розсекретити таку інформацію.

Спроби Конгресу США розсекретити розвіддані про походження Covid-19 були зроблені після того, як Міністерство енергетики із "низьким ступенем достовірності" дійшло висновку, що вірус, швидше за все, "втік" із лабораторії в Ухані в результаті нещасного випадку. Міненергетики є одним із 18 агентств, що входять до складу розвідувального співтовариства США. Раніше у відомстві не знали, як з'явився вірус.

ФБР також дійшло висновку, що пандемія, імовірно, почалася з інциденту в лабораторії в Ухані, заявив Fox News цього місяця директор агентства Крістофер Рей.

ЦРУ та інше неназване агентство не визначилися, чи вірус має природне походження, чи він був розроблений в лабораторії, повідомляє The Wall Street Journal, який першим повідомив новини про позицію Міністерства енергетики.

Читайте також:
Країни Європи скасовують карантинні обмеження попри високу захворюваність
Штам "Омікрон" масово вражає дітей: медики закликають вакцинуватися від коронавірусу
Дельтакрон: на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу
Вчені дали прогноз про вплив штаму "Омікрон" на пандемію
Штам Омікрон менше вражає легені - вчені
Штам "Омікрон" виявили вже у 106 країнах – ВООЗ