Російська влада конфіскувала майно бізнесмена на мільярди рублів, а також близько 500 земельних ділянок у чотирьох російських регіонах, зокрема в Підмосков'ї.

У російській республіці Адигея суд вніс українського бізнесмена Ігоря Коломойського до "списку екстремістів", а його активи конфіскували. Про це пише російська служба BBC.

За даними росЗМІ, справу розглядали в закритому режимі. У рішенні суду йдеться, що влада РФ конфіскує майно Коломойського на мільярди рублів, а також близько 500 земельних ділянок у чотирьох російських регіонах, зокрема в Підмосков'ї.

Зазначається, що Коломойського визнали "екстремістом" у зв'язку з "фінансуванням збройних формувань України".

Суд Адигеї звинуватив Коломойського в підтримці нової влади України після Революції гідності 2014 року, роботі головою Дніпропетровської ОДА та фінансовому забезпеченні українських збройних формувань.

Нагадаємо, в Україні з початку вересня 2023 року Коломойському тричі повідомляли про підозри в шахрайстві та відмиванні коштів. 2 вересня Шевченківський райсуд арештував бізнесмена на 60 діб з можливістю внесення рекордної застави. Апеляційний суд підтримав таке рішення. Потім суд ще декілька разів продовжував арешт Коломойського.