Розробка дозволить Пхеньяну "поповнити свій ядерний арсенал більш потужною зброєю, що важко виявляється, здатною завдати удару по американським військовим базам на Гуамі і в Японії".

У Північній Кореї заявили про успішні випробування твердопаливних двигунів для нових балістичних ракет середньої дальності. Про це в середу, 15 листопада, повідомило держінформагентство КНДР ЦТАК, наголосивши, що нова ракета "має важливе стратегічне значення".

 

Як повідомляється, перше наземне випробування двигуна першого ступеня відбулося 11 листопада, а другого ступеня – 14 листопада. У Пхеньяні стверджують, що за результатами випробувань було досягнуто "дуже задовільного результату", і це дало "міцну гарантію для надійного прискорення розробки" нової ракети.

 

У свою чергу агентство AP зазначає, що ця розробка дозволить Пхеньяну "поповнити свій ядерний арсенал потужнішою і важкою зброєю, здатною завдати удару по американським військовим базам на Гуамі і в Японії".

 

Випробування стали черговим кроком КНДР у розробці озброєнь, і цю діяльність, на думку деяких аналітиків, може бути активізовано завдяки ймовірній військовій співпраці з Росією, зазначає AP.

 

До речі, останнє із низки випробувань було проведено у вівторок, 14 листопада, коли до Північної Кореї для проведення переговорів про обмін торговими та технологічними досягненнями прибув міністр природних ресурсів та екології РФ Олександр Козлов.

 

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно, коментуючи північнокорейські випробування твердопаливних ракетних двигунів, заявив, що таким чином КНДР намагається підвищити свій "потенціал раптового нападу".