Ракета Gravity-1 має три основні ступені та чотири прискорювачі, які всі оснащені твердопаливними двигунами.


Китайська приватна аерокосмічна компанія Orienspace у четвер, 11 січня, вперше запустила в космос ракету-носій власного виробництва Gravity-1, яку називають "найпотужнішою твердопаливною ракетою у світі". Про це повідомляє CGTN.

 

Запуск відбувся з морської платформи в Жовтому морі неподалік міста Хайян східної провінції Шаньдун. Ракета стартувала з трьома метеорологічними супутниками Yunyao-1.
 

Gravity-1 має висоту близько 30 м, злітну вагу 400 тонн і здатна підняти близько 6500 кг корисного вантажу на низьку навколоземну орбіту або 4200 кг на 500-кілометрову сонячно-синхронну орбіту. Вона здатна вивести в космос кілька супутників вагою понад 100 кг, а також невеликі вантажні космічні кораблі вагою від 3 до 4 тонн.

 

Ракета має три основні ступені та чотири прискорювачі, які всі оснащені твердопаливними двигунами та поворотними соплами. При цьому двигун третього ступеня можна замінити двигуном на рідкому кисні та гасі для збільшення вантажопідйомності.




Компанія Orienspace уже розробляє ракету носій Gravity-2 з багаторазовими ступенями активної зони, та Gravity-3 - важку багаторазову ракету-носій.