Ігнорування реальності через страх схвилювати комуністичних імператорів "Серединного царства" забезпечить поразку, підкреслив Болтон.

Китай активно готується до війни зі Сполученими Штатами. Про це у середу, 20 вересня, заявив колишній радник з питань національної безпеки адміністрації Трампа Джон Болтон посилаючись на розвідувальні дані, пиші The Telegraph.

Зокрема, Болтон зазначив, що про підготовку до війни сказав міністр військово-повітряних сил США Френк Кендалл. 

"Ця загроза не обмежується військовими справами, але поширюється також на політику та економіку. Протягом останнього десятиліття ми з різною швидкістю усвідомлювали цю загрозу. У багатьох випадках ми небезпечно повільно оцінювали величину та масштаб ризиків", - сказав Болтон.

Він підкреслив, що Китай десятиліттями веде економічну війну проти Заходу: краде інтелектуальну власність, провадить меркантилістську політику в рамках нібито інститутів вільної торгівлі, таких як СОТ, ізолюючи свої критично важливі внутрішні ринки від іноземної конкуренції, водночас використовуючи відкритість Заходу.

Болтон звинуватив керівників великих підприємств США, які занадто багато інвестували в Китай або стали занадто залежними від Пекіна, і які "роками не розуміли, що розпад Радянського Союзу не означав зникнення міжнародного політичного ризику".