Сенатор Марк Келлі (демократ від Аризони) претендує на посаду віцепрезидента США в президентській кампанії Камали Гарріс.

Кандидати на посади президента та віцепрезидента США від республіканців Трамп та Венс відмовляться від України на користь Росії. Про це у середу, 24 липня, заявив американський сенатор Марк Келлі, який за умови перемоги Гарріс може стати віцепрезидентом США, пише Politico.

"Мені цілком зрозуміло, що є Джей Ді Венс, який хоче повністю відмовитися від України, і є Дональд Трамп, який у минулому був досить проросійським і підтримував Володимира Путіна так, як я ніколи не очікував від президента", - сказав Келлі.

"Американцям належить зробити серйозний вибір. І у випадку, якщо переможуть ці хлопці (команда Трампа - ред.), світ стане значно небезпечнішим", - зазначив Марк Келлі.

При цьому він наголосив, що Україна є союзником США, а РФ - противником.

Видання наголошує, що Келлі, будучи високопоставленим членом сенатського комітету зі збройних сил і колишнім пілотом ВМС, є затятим захисником України і брав практичну участь у питанні навчання українських пілотів F-16 на базі ВПС Девіс-Монтан у його рідному штаті Арізона.

"Натомість Джей Ді Венс, ветеран Корпусу морської піхоти, навпаки є затятим противником допомоги Україні, заявляючи, що вона продовжує криваву війну, яку не може виграти", - вказує видання. 

Келлі, додають журналісти, цього тижня відвідав Міжнародний авіасалон у Фарнборо в Англії. Він сказав, що використав цю можливість, щоб зустрітися з дипломатичними та військовими чиновниками США і обговорити, як допомога США у сфері безпеки допомогла Україні протистояти дворічному вторгненню Росії.