Офіційна Оттава спершу планує дізнатися потреби української армії та ефективність цих ракет.

Канада розглядає можливість передачі Україні ракет класу "повітря-земля" CRV7, які канадський уряд планував утилізувати. Про це повідомляє CBC.

Лідер опозиційної Консервативної партії Канади П'єр Пуальєвр вимагав відправити ракети CRV7 Україні на засіданні парламенту в п'ятницю, 2 лютого. 

"Замість того, щоб змусити канадців платити мільйони доларів за виведення з експлуатації цієї зброї зброю слід віддати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету", - наголосив він.

Речник міністра оборони підтвердив, що канадський уряд розглядає можливість надання ракет Україні. Але перш ніж відправити ракети в Україну, необхідно дізнатися потреби української армії та ефективність ракет, вважають в канадському міноборони.

Проблема з постачанням цих ракет полягає у тому, що країна має десятки тисяч таких ракет та двигунів до них, але не всі вони з боєголовками.

Ракети CRV7 в Канаді називають "озброєнням холодної війни". Вони були виготовлені у 1980-х роках, а зняті з виробництва на початку 2000-х років.


CRV7 - канадська авіаційна некерована ракета калібру 70 мм з оперенням, що складається. Вона була побічним продуктом проекту розробки високошвидкісних ракет з твердопаливним двигуном, що виконувався наприкінці 1950-х років Канадською установою з дослідження та розробки озброєнь (CADRE), як частина програми розробки протиракет

Міністерство оборони Канади має 83 303 таких ракет.