Танкова бригада канадської армії приєднається до багатонаціональної бойової групи з десяти країн НАТО, яку Канада очолює з 2017 року.

Впродовж найближчих місяців Канада відправить до Латвії танкову бригаду канадської армії у складі 15 танків Leopard 2 разом з допоміжним персоналом і технікою. Про це у п'тницю, 16 червня заявила міністра оборони Канади Аніта Ананд, повідомляє прес-служба уряду Канади. 

Міністр уточнила, що прибуття танків, особового складу та обладнання очікується восени 2023 року. Повне розгортання, у складі близько 130 осіб, заплановане весною 2024 року.

Крім того, Канада перекине у Латвію понад 35 машин, в тому числі дві броньовані ремонтно-евакуаційні машини, а також різноманітні транспортні засоби для технічного обслуговування, забезпечення пальним, постачання і транспортування військових. 

"Розгортання танкового ескадрону канадської армії в Латвії демонструє незмінну відданість Канади безпеці Латвії та колективній обороні НАТО. Як член-засновник НАТО, Канада і надалі робитиме конкретні внески на захист членів Альянсу", - заявила міністр.

Додамо, країни НАТО почали зміцнювати свої рубежі після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.